House V

Wimbledon, England

House V is part of a larger development that replaces an existing church hall and vicarage with 21st Century, sustainable facilities that will serve the parish now and in the future.

The house sits on Cottenham Park Rd and has direct access to the churchyard. Our design reflects the residential character of this part of the street and respects the alignment of the neighbouring houses. The front fa├žade has gable ends that mimic the church opposite, creating a harmonious roofscape with the buildings on the Christ Church site. It also allows for clearer views of the church which are currently obscured by the existing hall.

The materials we chose are both contemporary and contextual with a palette of buff London brick in Flemish bond, triple glazed hardwood windows and doors and natural slate tiles for the roof.

Project facts

  • Area: 225m2
  • Status detail: Planning Granted